Skötselråd

Tillverkning

Saffron leather designs produkter tillverkas i Sverige. Infärgning och mönstring sker helt för hand så varje produkt blir unik.

Lädret

Materialet som används är framförallt vegetabilgarvat läder som är vänligt mot miljön och fritt från allergiframkallande ämnen. Med rätt skötsel får lädret en vacker patina och blir mjukare när det åldras. Det vegetabilgarvade lädret berättar historien om ett liv levt.

Skötsel

Lädret är redan förbehandlat och du kan använda din produkt direkt. För att läder ska åldras snyggt krävs rätt skötsel

  • Låt gärna produkten stå mörkt i rumstemperatur när den inte används. Soljus kommer med tiden göra ljust läder lite mörkare.

  • Lite regn gör ingenting men försök att inte få lädret allt för blött. En blöt produkt ska alltid låtas torka av sig själv i rumstemperatur. Försöka inte värma upp lädret för då kan produkten tappa sin ursprungliga form.

  • Smuts tas bort så fort som möjligt med en torr trasa eller svamp. Gnugga inte för hårt eller bara direkt på fläcken för då kan en ojämn yta uppstå.

  • Skulle produkten bli torr kan läderolja eller läderfett användas på det utsatta området. Prova dock på ett ej synligt område först om du är osäker på resultatet.